A sokoldalú vaj

Ki ne szeretné a vajaskenyeret sóval megszórva? Egyszerű és nagyszerű! Ezt szerencsére lehet még fokozni, főleg ha a vajba kerül szarvasgomba is.

Az Urbani Tartufi itt is megadja a választási lehetőséget a fekete és a fehér szarvasgomba ízvilága között. Aki a lágyabb, picit visszafogottabb, földes jegyeket kedveli, annak mindenképpen ki kell próbálni a fekete szarvasgombás vajat. A fehér változat igazi ízgomba: gazdag, rafinált és megkérdőjelezhetetlen.

Az egyszerű vajaskenyéren túl is bátran használható ez a termék. Inspirációként összegyűjtöttünk 10 darab receptet, ami mind tartalmaz valamilyen formában szarvasgombás vajat.

  • Hamburger

Nem kell túl bonyolítani a történet. Készítsük el recept alapján kedvenc hamburgerünket, majd tálalás előtt vegyük le a kalapját és kanalazzunk vajat a burgerre. Mivel meleg, hamar megolvasztja a vajat, ami szép lassan lefolyik a rétegeken és megbolondítja az ételt.

  • Steak

Ugyanez a történet a steakkel is. Mi lehet jobb a frissen készült medium-rare steaknél és a szarvasgombánál?

  • Grillcsirke

Sütés előtt kenjünk meg a csirke húsát a bőr alatt fekete szarvasgombás vajjal. A ropogós bőr, a finom hús és a szarvasgomba tökéletes párosítás.

  • Rántotta

Keverjük ki a tojást egy kis tejjel meg sajttal illetve sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Miután a tojás már megsült, adjunk hozzá egy kanál vajat, ami még krémesebbé és egyedivé fogja tenni.

  • Szósz

Amikor tésztához vagy pedig húshoz készítünk szószt, akkor érdemes kipróbálni, hogy mit tud vele csinálni 1-2 kanál vaj. Ha van kedvünk játszani, akkor meg lehet nézni a különbséget a fekete és a fehér szarvasgomba között.

  • Szendvics

Ne csak főtt ételekre gondoljunk. Sima vaj helyett, szarvasgombás vajjal is megkenhetjük a szendvicset. Micsoda dekadencia!

  • Krumplipüré

Egy igazi klasszikus, de attól még nem unalmas. A fehér szarvasgomba teljesen megbolondítja. Viszont vigyázzunk, hogy csak azután adjuk hozzá a vajat, miután már picit kihűlt a krumpli.

  • Pasta

És akkor itt a kihagyhatatlan pasta. Ha csak a vaj és a szarvasgomba ízére vagyunk kíváncsiak, akkor nemes egyszerűséggel kanalazzuk rá a vajat a már elkészült tésztára. Kipróbálhatjuk a már jól bevált recepteinkkel is, mint például a tejszínes csirke vagy akármelyik zöldséges feltét.

A sokoldalú vaj
  • Krémleves

Képzeljünk el krémes, gőzölgő brokkoli- vagy burgonyakrémlevest. Ezzel az egyedi vajjal igazán kivételessé tudjuk varázsolni a levesünket.

  • Zöldségek

Sült vagy grillezett zöldségeket teljesen meg tudja bolondítani akármelyik vaj. Fogyaszthatók magukban is, de akármilyen hús mellett egyenrangú partner tud lenni.

Hideg, meleg ételhez egyaránt megy. Szerintem ez a pár tipp megmutatta, hogy mennyire széleskörűen lehet felhasználni és itt egyáltalán nem ér véget a lista. Most már csak rád van bízva, hogy mihez szeretnéd párosítani!